De Kleine Garnaal

voor literair maritieme fijnproevers

Het project De Kleine Garnaal brengt mensen rond de tafel. Het is tegelijk een ritueel, een literaire ervaring, een kookles, een culinair festijn en de kennismaking met andere disgenoten.

 

Zoals de Noordzeegarnaal is er maar één - de crangon crangon in het Latijn - als soort welteverstaan (ook wel 'het goud van de Noordzee' genoemd). Samen garnalen pellen is een familieritueel voor wie aan de kust woont. Waarom niet dit ritueel in groep beleven, gezeten naast aandachtige, enthousiaste wildvreemden?

 

En tegelijk luisteren naar de beste schrijvers en auteurs, die uit de maritieme literatuur putten? Zo'n kleine maar fijne selectie uit de verhalen en gedichten over de zee en de visserij, die je hart sneller doen slaan? Als je (nog) niet kan pellen, dan wordt het je aangeleerd. Na deze pel- en voorleessessie gaan we aan de slag met een professionele kok om een klassiek garnalenrecept (bijvoorbeeld tomaat-garnaal, garnaalkroketten, bisque de crevettes of tatjespap met garnalen) te bereiden. We maken dit ter plaatse klaar en toveren het op ons eigen bord. Voilà. Eet smakelijk. Elke geplande week zijn er drie sessies met hetzelfde recept en dezelfde schrijvers of acteurs. Per geplande Kleine Garnaal week wisselt dit programma.

 

Concept/coach: Hendrik Tratsaert / Acteur: Sébastien Dewaele / Verteller: Doris Klausing / Chef-kok: Jan Wydooghe (chef-on-the-move)


Locatie: O.666, Hendrik Baelskaai 27, Oostende (Oosteroever)

 

Sessies zondag 13 september om 11u en om 14u30 in kader van Open Monumentendag

light versie met boterham met garnaal en mayonaise
Inschrijven via formulier op www.oostende.be/cultuur
Duur: 2u / O.666 Hendrik Baelskaai 27 Oostende / Gratis tryout

 

Sessies dinsdag 15, woensdag 16, donderdag 17 september telkens om 17u30

Volledige versie met tomaat garnaal en frietjes

Inschrijven verplicht per mail aan info@kleinverhaal.be (naam + tel.nr.+ aantal tickets vermelden aub)
Duur: 3u (tot 20u30) / O.666 Hendrik Baelskaai 27 Oostende
Tickets: € 15 pp. (ter plaatse betalen cfr. inschrijving per mail)

 

De Kleine Garnaal houdt rekening met de covid-19 event maatregelen en is coronaproof georganiseerd. Elke sessie is opgedeeld in drie delen:
1. Garnalen pellen en acteur leest voor
2. Demonstratie van het recept door de chef-kok
3. Opdienen reeds gedresseerde borden. Rest de afwerking van je individuele bord met je eigen versgepelde garnalen.
4. Eet smakelijk! Bestelling van drankjes wordt opgenomen.

 

De Kleine Garnaal is een productie van vzw Exil en kleinVerhaal.
Realisatie met de steun van de Stad Oostende. Met dank aan O.666 voor de gastvrijheid.

Laat hier je appreciatie over dit project na!