O.666

Oostende Oosteroever

O.666 vzw is een proeftuin voor circulaire economie, sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
O.666 vzw zet in op een nauwe verbinding en dialoog met de buurt en de stad Oostende waardoor de site opnieuw betekenis krijgt.
O.666 vzw staat voor publiekswerking, participatie en educatie in de vorm van open ateliers, fora, presentaties en evenementen.


O.666 vzw is een vzw, opgestart in april 2018 als logisch gevolg na een twee jaar durend co- creatietraject omtrent het (veel beladen) stadsontwikkelingsproject Oostende Oosteroever, getrokken door kleinVerhaal ism De Schakel, Hogent en architect Tom van Mieghem.

 

O.666 vzw vertegenwoordigt organisaties die op zoek zijn naar innoverende invullingen van het gebouw aan de Hendrik Baelskaai en zijn inbedding in de buurt. Dit pand, waar voormalig de visserijcoöperatie gehuisvest was, is gelegen in het midden van de oude visserskaai in volle transformatie, tussen nieuwbouwprojecten en handelaars in visserijwaren. Het betreft een tijdelijk gebruik traject in samenspraak met de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM, huidige eigenaar van het gebouw en dit voor een periode van 3 jaar tot en met 2021, daarna jaarlijks hernieuwbaar.

 

O.666 vzw organiseert de transitie van een voormalige visserijcoöperatie tot een thuishaven, broedplaats en labo voor ondernemers, makers, sociale actoren, kunstorganisaties en burgerinitiatieven. Netwerken, samenwerken, ontmoeten, verbinden, creëren en innoveren vormen de kern van de organisatie. Elke stakeholder draagt bij en krijgt inspraak over de commons.

 

O.666 bestaat momenteel uit volgende stakeholders:
Proper Strandlopers (plastiek strandjutters die werken rond circulaire economie), KOEST (muzikale visserijvideostorytelling), PUSH skate academy, Tomate Crevette (serigrafie en fietsatelier), Studio Sandy (video atelier omtrent actuele maatschappelijke thema's), MUZINE Studio (met oa TOSO en DJ Arne Ramon), Arktos (expertise kwetsbare jongeren), Toope (grafisch bureau)

Laat hier je appreciatie over dit project na!


Muriel Claeys | +32487 28 30 40
muriel@kleinverhaal.be
Foto's laden...
29.11.2018
O.666 ZOEKT !

O.666 IS NOG OP ZOEK NAAR:


Gemotiveerde builders, doeners en denkers, of het nu voor een pop up activiteit is, een samenwerking van korte of lange termijn. Indien jullie mee willen draaien; aarzel niet uw motivatie te laten weten aan Muriel via muriel@kleinverhaal.be