Film Opex

Vuurtorenwijk Oostende

Na de kortfilm "Take Good Care Of My Baby" die we in 2017 draaiden in de Nieuwe Stad met regisseur Nicolas Daenens en co-scenariste An De Gruyter ism Samenlevingsopbouw, trekken we voor onze tweede kortfilm naar de Vuurtorenwijk op de Oostendse Oosteroever. De Vuurtorenwijk (in de volksmond "den opex") is een buurt in volle transitie. We vinden er nog de authentieke visserfamilies maar ondertussen wonen er ook talrijke nieuwkomers en jonge gezinnen en rijzen er tegelijk hoge residentiële woontorens op langs de kade. Kortom, een plek vol contrasten, relevant materiaal voor onze nieuwe kortfilm!

 

Voormalig buurthuis 't hoekje werd ingericht als filmhoofdkwartier, onze uitvalsbasis voor wekelijkse ontmoetingen, audities en repetities. De regisseur leert de buurt en haar bewoners kennen en verzamelt verhalen en personages die de basis zullen vormen voor het finaal scenario. Draaidagen plannen we voor april 2019.

 

Laat hier je appreciatie over dit project na!

Ann Pannekoek, 14.11.2018

Veerle Hasselman | +32 486 42 79 84
veerle@kleinverhaal.be
Foto's laden...
22.11.2018
Filmavond Vuurtorenwijk

kleinVerhaal is bezig in de Vuurtorenwijk aan de voorbereidingen van een nieuwe kortfilm ism regisseur Nicolas Daenens en co-scenariste An De Gruyter.

 

We nodigen de bewoners van de Vuurtorenwijk dan ook graag uit op 30 november voor een warme filmavond mét popcorn in ons filmhoofdkwartier (voormalig buurthuis 't Hoekje, thomas van loostaat 31).

 

We programmeren de oscarwinnaar "Crash" (Paul Haggis, 2004). Crash draait om een huisvrouw, een procureur, een overspannen Iraanse winkelier, twee detectives, een zwarte televisieregisseur en zijn vrouw, een Mexicaanse slotenmaker, carjackers en een corrupte verkeersagent die allemaal in Los Angeles wonen. In hetzelfde weekend komen hun levens met elkaar in botsing, zowel letterlijk als figuurlijk. Ze worden geconfronteerd met hun vooroordelen, achterdocht, met hun al dan niet latent racisme en seksisme. Crash provoceert, confronteerd en doet je twijfelen aan alles wat je zeker dacht te weten.

 

Welkom!