THE TRUE TEMPEST

hell is empty and all the devils are here

juni 2013 - februari 2014 > Oostende

Speeldata:

 

27 september om 14u en 19u30 in kc De Werf, Groeplaats. Groenestraat 19b, BRUGGE

gratis toegang, reserveren verplicht via reservatie@dewerf.be

 

Met 'The True Tempest' vat kleinVerhaal samen met Oostendse jongeren tussen 15 en 21 jaar de zoektocht aan naar hoe zij zichzelf zien in verhouding tot elkaar en de rest van de wereld. 'The Tempest' van William Shakespeare en Peter Greenaway's interpretatie van dit stuk, 'Prospero's Books', vormen de artistieke leidraad en vetrekhaven voor de creatie van vier kortfilms.

 

Het 'TTT' concept refereert naar 'de ware storm' die woedt in de hoofden van jongeren. De storm als metafoor voor de ongrijpbaarheid en de strijd die jongeren voeren met universele thema's als macht, magie (religie), jaloezie, liefde, conflict, identiteit en uitsluiting. Dit alles binnen de setting van een ongepolijste havenstad aan de zee, Oostende.

 

We starten 'The True Tempest' met een intensief voortraject waarin we jongeren op straat, in hun jeugdhuis, op school en bij de betrokken partners ontmoeten, aanspreken, castings organiseren en warm maken om deel te nemen. Het reilen zeilen van 'TTT' is te volgen, van castings tot draaidagen, is te volgen op de TTT facebook pagina.

 

'The True Tempest' resulteert uiteindelijk in vier kortfilms, samen vormen ze de hoofdstukken van één verhaal. Hiervoor gaan we in zee met cineasten Diederick Nuyttens, Maaike & Fairuz (garage64), Nicolas Daenens & Gilles Coulier. Zij begeleiden gedurende een viertal maanden op eigen(zinnige) wijze elk een groep jongeren bij de ontwikkeling van een kortfilm, hun interpretatie van 'de ware storm'.

 

Videokunstenaar Nuyttens liet jongeren zowel voor als achter de camera experimenteren, verzamelde al dat materiaal in een hallucinante video installatie waarvan de output de basis vormt voor de uiteindelijke kortfilm: 'The Television Toxicator', een magische trip op de rand van de waanzin', aldus de regisseur.

 

'Kingsh!t' van regisseur Daenens zette de jongeren dan weer aan het acteren, schotelde situaties voor uit hun leefwereld gegrepen en liet hen daarop improviseren. Van daaruit werden scenes uitgewerkt en schreef hij een stormachtig scenario dat vervolgens werd verfilmd als een mozaïekvertelling over 24 uur in het leven van enkele jongeren. In de woorden van één van de jonge acteurs: 'iets onverwachts dat in één klap zal toeslaan!'

 

Coulier op zijn beurt nam zelf de camera ter hand en zoomde in op de jongeren, zat hen op de huid op zoek naar ware identiteit en verscholen dromen. Een beklijvend document zonder franje. Of in de woorden van Shakespeare's Prospero: 'We are such stuff dreams are made on'...

 

Garage64 en Sarah Bostoen zetten in op dans, de werkvorm bij uitstek om communicatie tussen deelnemers die verschillende talen spreken haalbaar te maken. Hun filmatelier resulteerde in 'Everybody', een visueel sonnet, een stormachtig portret van jongeren die hun anker stuk voor stuk in Oostende uitsmijten. Bewegingen worden zinnen, deinend op een onvoorspelbaar ritme. Onstuimig en vol wilskracht.

 

 

 

Dit project kwam tot stand met steun van de Vlaamse Overheid, de provincie West-Vlaanderen, de stad Oostende en cultuurcentrum De Grote Post.

Laat hier je appreciatie over dit project na!


0473 34 16 32
dieter@kleinverhaal.be | T.T.T facebook
Foto's laden...
Gilles Coulier
Garage 64 (Maaike & Fairuz)
Nicolas Daenens
Diederick Nuyttens
10.12.2014
18 december KINGSH!T in Gent !

De T.T.T film 'KINGSH!T' wordt donderdag 18 december om 20u in Gent gratis vertoond tijdens Cinémacharius Deluxe. Een samenwerking tussen Victoria Deluxe en De Buren van de Abdij.

 

Adres:

voorhoutkaai 43

9000 Gent

30.10.2014
The True Tempest 14 november @ offoff cinema Gent

kleinVerhaal is op 14 november te gast bij artcinema offoff in Gent. Twee kortfilms van onze productie The True Tempest staan daar op het programma:

 

'Everybody': Het kunstenaarscollectief Garage64 en choreografe Sarah Bostoen maakten met Everybody een visueel sonnet vol deinende ritmes.

 

'The Television Toxicator': kunstenaar Diederick Nuyttens steekt The Tempest van Shakespeare in een hedendaags en hallucinant jasje. Een multidisciplinair kunstproject over, met en door ontembare jongeren uit de havenstad die het beste van zichzelf komen geven in Gent. De film wordt voor deze gelegenheid live begeleid door Asatru!

15.09.2014
The True Tempest in De Werf Brugge !

De storm is verre van bedwongen en verplaatst zich richting Brugge waar De Werf ons ontvangt met 'The True Tempest'.

 

Met The True Tempest zetten we een project op dat jongeren in Oostende een gezicht en stem geeft. Het project resulteerde in vier woelige kortfilms over de schone ongrijpbaarheid van jongeren, over wind zaaien en hoe de storm te ontwijken. Met de setting van de ongepolijste havenstad Oostende als achtergrond. Over dé grote thema's als wraak, macht, jaloezie, uitsluiting, hoop en... liefde.

Regie: Gilles Coulier, Nicolas Daenens, Diederick Nuyttens, Garage64 en Sarah Bostoen.

 

De voorstellingen in De Werf gaan door op 27 september om 14u en om 19.30u. Geniet nog even van de kalmte voor de storm, want u krijgt er tijdens de kortfilm van Diederick Nuyttens een huiveringwekkende live performance van Asatru boven op!

 

Gratis, reserveren via reservatie@dewerf.be of 050/ 33 05 29.

 

Place to be:
Kc De Werf
Groenplaats
8000 Brugge.

26.03.2014
T.T.T in Vrijstaat O

Op 2 mei om 20u worden de vier T.T.T kortfilms geprojecteerd bij de vrienden van Vrijstaat 0.

De vertoning is gratis, en dit voor een voorstelling op één van de mooiste plekken van Oostende én in aanwezigheid van enkele onze rasacteurs!

 

Reserveer uw plaatsje via Rutger, hoofdrolspeler in de T.T.T film 'Kingsh!t' van regisseur Nicolas Daenens: rutger.denaet@outlook.com

 

Binnenkort volgt de aankondiging van de voorstellingen in Brugge, Gent, Kortrijk,...

 

20.02.2014
T.T.T TV Iedereen Beroemd

We maakten een daverend mooie première mee!

Bedankt aan alle acteurs, regisseurs, vrijwilligers en supporters !

Voor diegenen die het gemist hebben: binnenkort wordt de agenda van de komende T.T.T vertoningen bekend gemaakt...

 

The True Tempest goes media:

 

Reportage Focus

 

Iedereen Beroemd

 

foto's van de première by Pieter Clicteur

 

!

 

18.11.2013
T.T.T nieuws

De vier filmateliers van The True Tempest draaien op volle toeren. Een zestigtal Oostendse jongeren zijn in de weer voor en/of achter de camera. Korte update: het filmatelier van Garage64 kreeg hulp van choreografe Sarah Bostoen, Diederick Nuyttens stort zich samen met zijn crew op de creatie van 'The Televison Toxicator', Nicolas Daenens sleutelt aan een stormachtig scenario en Gilles Coulier geeft 'acting class'!

 

Volg het reilen en zeilen, compleet met foto's en al klikkerdeklik op  The True Tempest facebookpagina !

 

En als uitsmijter: de première gaat door in CC De Grote Post op 7 en 8 februari !

 

Tickets:

UiTloket Oostende

Hendrik Serruyslaan 18A

t 059/33.90.00 of via

uit@oostende.be

 

 

19.09.2013
CINEMA OMNIA

3 donderdagavonden gratis vertoning kortfilms, videoclips en visual stuff! + bar aan democratische prijzen! Bar open 18u, vertoningen vanaf 19.30u!

T.T.T zet zijn deuren open.

 

place to be:

kleinVerhaal

St.-Sebastiaanstraat 16

8400 Oostende

23.08.2013
T.T.T meeting/kickoff

T.T.T meeting en kickoff op vrijdagavond 20 september, 19.00u !!!
Met live muziek en bar!!!

 

We starten de filmproductie op, de filmateliers en -opnames gaan de week erop van start. Op deze vrijdagavond kom je daar alles over te weten, zorg dat je erbij bent en verspreid het nieuws.

 

T.T.T=
vier kortfilms met vier professionele regisseurs
vier woelige verhalen over de Oostendse jongeren
vier machtige creaties van, met en over jullie!

 

iedereen welkom. aight

tot dan


peace out!

04.07.2013
TTT is vertrokken !

Het is zover. We startten met TTT, ofwel The True Tempest ! Vlaanderen keurde onze projectsubsidie goed en ook de provincie West-Vlaanderen ondersteunt ons in deze. Hiermee zetten we onze landing in Oostende in! Lees meer over het project op de projectpagina. De rest van het nieuws volgt snel !