Toetnoasteki

Vuurtorenwijk Oostende

Na de kortfilm "Take Good Care Of My Baby" die we in 2017 draaiden in de Nieuwe Stad met regisseur Nicolas Daenens en co-scenariste An De Gruyter ism Samenlevingsopbouw, trokken we voor onze tweede kortfilm naar de Vuurtorenwijk op de Oostendse Oosteroever. De Vuurtorenwijk (in de volksmond "den opex") is een buurt in volle transitie. We vinden er nog de authentieke visserfamilies maar ondertussen wonen er ook talrijke nieuwkomers en jonge gezinnen en rijzen er tegelijk hoge residentiële woontorens op langs de kade. Kortom, een plek vol contrasten, relevant materiaal voor onze nieuwe kortfilm! Voormalig buurthuis 't hoekje werd ingericht als filmhoofdkwartier, onze uitvalsbasis voor wekelijkse ontmoetingen, audities en repetities. De regisseur leert de buurt en haar bewoners kennen en verzamelt verhalen en personages die de basis zullen vormen voor het finaal scenario van 'Toetnoasteki'.

 

Synopsis 'Toetnoasteki!
"De Opex is een wijk in verandering. Steeds meer cafés en winkels verdwijnen en ook de krantenwinkel van Jef sluit binnenkort zijn deuren. Dit tot groot ongenoegen van de vaste klanten. Tegelijkertijd zijn er de laatste jaren ook veel nieuwkomers in de wijk komen wonen en ook daar hebben veel inwoners het moeilijk mee. Eén van die nieuwkomers is Zozan, een Syrische vrouw die als poetsvrouw werkt in de winkel van Jef..."


Regie: Nicolas Daenens / Scenario: Nicolas Daenens & An De Gruyter / Regie-assistent: Peter Ghesquiere / DOP: Johan Stoefs / Muziek: Tuur Florizoone / Geluid: Gedeon De Pauw / Art Director: Stijn Verhoeven / Licht: Steven Allebosch / Kostuum: Jacinta Agten

 

Cast:de wijkbewoners van 'den Opex', Jef Van Moeffaert, Zozan Hoshi, Ahmad Alsalman, Georges Lambrecht, Danny Desport, John Deley, Mireille Coucke, Aziz Mahmoodzada, Mahrouf Ahmadi, Marie Masuy, Monica Makarova, Mila Yurchyshyna, Marc Degraeve, Irina Costescu, Roxanne Costescu, Babette Leliaert, Anthony Leliaert, Gracienne Faut, Lilianne De Wispelaere, Jean-Marie Bolle, Kenneth Pots, Chris Van Herreweghe, Sam Vandamme, Daniëlle Slap, Pierre Thiry, Shanti Henderyck, Ingrid De Vestele, Sifa Hanicoglu, Sarah Devos en Sebastian Dewaele.

 

Met de steun van de stad Oostende, de Vlaamse Overheid, Oever, De Nationale Loterij, De Gelukkige Haard en Filmloket Oostende

Laat hier je appreciatie over dit project na!

thierry koch, 30.03.2020
Geert, 25.11.2019
Ann Pannekoek, 14.11.2018

Veerle Hasselman | +32 486 42 79 84
veerle@kleinverhaal.be
Foto's laden...
17.01.2020
Toetnoasteki op tour door Oostende !

Vorig jaar draaiden we in de Oostendse Vuurtorenwijk de film 'Toetnoasteki' met regisseur Nicolas Daenens. Na een drukbezochte première tijdens Filmestival Oostende reist de film door naar verschillende festivals in binnen- en buitenland. Echter heel graag willen we ons werk ook tonen aan de andere Oostendse wijken. Bij deze presenteren we u met trots onze tour d'Ostende!

 

Voor tickets en info contacteer de ontmoetingscentra!

 

OC De Ballon (30 januari, 14u30), De Antenne (31 januari, 19u), OC De Schaperye (6 februari, 14u30), OC Ter Yde (7 februari, 14u30), OC De Blomme (12 februari, 14u30), Buurthuis de 3 Gapers (11 maart, 14u30), OC 't Viooltje (18 maart, 14u30), OC De Schelpe (19 maart, 14u30), OC 't Kasteeltje (25 maart, 14u30).

 

11.11.2019
Toetnoasteki op Lets-dag Oostende !

Schrijf je snel in voor de GRATIS LETS-dag op 24 november in cc De Grote Post en ontdek naast onze laatste film ook vele activiteiten, workshops en lezingen in het kader van duurzamer leven.

 

https://letsdag2019.eventbrite.com

08.10.2019
Toetnoasteki in Filmclub 62 !

Op donderdag 17 oktober zijn we te gast bij Filmclub 62 om 17.45u in de Oostendse Kinepolis. 'Toetnoasteki' wordt er vertoond samen met Le Jeune Ahmed.

 

Voor info en tickets klik hier

03.10.2019
Toetnoasteki opent festival van de gelijkheid!

Vrienden van de film en de gelijkheid! GROOT NIEUWS, 'Toetnoasteki!' opent dit jaar het Festival van de Gelijkheid in Gent ! Op donderdag 28/11 om 12u kan je onze film gaan bekijken in Sphinx Cinema.


Inschrijven kan hier !

19.09.2019
Toetnoasteki! op Manifiesta

Zondag 22 september om 10.45u wordt onze laatste worp, de kortfilm 'Toetnoasteki' gedraaid op het immer kleurrijke en strijdvaardige Manifiesta in Bredene. Allen daarheen!

04.09.2019
Premiere Toetnoasteki !

Het is zover. Onze kortfilm die we samen met regisseur Nicolas Daenens, scenariste An De Gruyter en de bewoners van 'den Opex' draaiden gaat in première op zaterdag 14 september tijdens het Filmfestival van Oostende! Om 13.30u arriveren de acteurs / buurtbewoners op de rode loper onder massale belangstelling want de burgemeester nodigde alle Oostendenaars uit om te komen kijken!

 

Boek je tickets hier!

22.11.2018
Filmavond Vuurtorenwijk

kleinVerhaal is bezig in de Vuurtorenwijk aan de voorbereidingen van een nieuwe kortfilm ism regisseur Nicolas Daenens en co-scenariste An De Gruyter.

 

We nodigen de bewoners van de Vuurtorenwijk dan ook graag uit op 30 november voor een warme filmavond mét popcorn in ons filmhoofdkwartier (voormalig buurthuis 't Hoekje, thomas van loostaat 31).

 

We programmeren de oscarwinnaar "Crash" (Paul Haggis, 2004). Crash draait om een huisvrouw, een procureur, een overspannen Iraanse winkelier, twee detectives, een zwarte televisieregisseur en zijn vrouw, een Mexicaanse slotenmaker, carjackers en een corrupte verkeersagent die allemaal in Los Angeles wonen. In hetzelfde weekend komen hun levens met elkaar in botsing, zowel letterlijk als figuurlijk. Ze worden geconfronteerd met hun vooroordelen, achterdocht, met hun al dan niet latent racisme en seksisme. Crash provoceert, confronteerd en doet je twijfelen aan alles wat je zeker dacht te weten.

 

Welkom!