KLEIN VERHAAL

DREUN XL

superhero brut rock

“Op’t gevoel, zonder doel, een rechtsen op je smoel!”

De noiserock groep DREUN werd in 2017 in de ateliers van Tordale, voorziening voor mensen met het vermoeden van een verstandelijke beperking, in Torhout opgericht door gitarist/drummer Keanu Dewilde. Hij bracht een zevental muzikanten samen voor eerlijke muziek zonder franjes. DREUN is meer dan een muziekgroep maar een luid bondgenootschap, oprecht en uit de buik. Echter door een tragisch ongeval kwam Keanu te overlijden. De groep bleef verweesd achter tot gitarist Jonas Messelier de muzikanten onder zijn hoede nam. 

 

 

kleinVerhaal nodigde KRANKLAND (Thomas Werbrouck) uit, rasmuzikant die zich verdiept in muziek buiten de mainstream, om de krachten te bundelen met DREUN voor de ontwikkeling van nieuwe songs en opnames op het Drift muzieklabel.

 

 

Deze DREUN XL incarnatie met 11 muzikanten resulteerde in “Dewilde Superheld”. Een album met psychedelische, bezwerende songs en een sound die bij momenten kosmische proporties aan neemt. Spacy, trippy keys en een schreeuwerige zwerm uitwaaierende gitaren worden bij mekaar gehouden door een batterij repetitieve percussie en een fundament van donderende bassen.

 

De vocals zijn ongepolijst en niemand minder dan Batman zelf heeft zijn zegje in het monumentale ‘Demonica’. Zowel de rauwe energie van The Stooges, de loden zwaarte van Black Sabbath als het universum van GOAT weergalmen in de sound van DREUN XL.

  

DREUN XL is muziek van en voor ongefilterde superhelden!

 

Michael Van Der Elst: vocals en drums / Marnix Bolle: vocals en percussie / Rudy Torreborre: drums / Thomas Werbrouck: gitaar / Jonas Messelier: gitaar / Bjorn Naeyaert: microkorg en sampler / Christiaan Volckaert: chaospad en percussie / Steven Mortele: percussie en vocals Yamen Martini: trompet / Dieter Debruyne: basgitaar / Elie Decock: basgitaar / Marino Ramboer: percussie

 

‘Dewilde Superheld’ is een release op het Drift muzieklabel van het Oostendse kleinVerhaal, sociaalartistieke organisatie gespecialiseerd in muzikale verhalen met een hoek af.

 

Recorded and produced at StudiO.666, Oostende by Yamen Martini, Genis Laguna en Krankland. Mixed by Jeff Claeys (Elstudiocr.com). Mastered by Interval Mastering. 2023

 

 

Foto's laden...
MEER INFO

Dieter Debruyne | +32 473 34 16 32
dieter@kleinverhaal.be