KLEIN VERHAAL

Hazegras

De voorbije jaren trok kleinVerhaal door verschillende wijken van Oostende om er samen met buurtbewoners een film te maken: The True Tempest (2014, Oud Centrum), Take Good Care Of My Babe (2016, de Nieuwe Stad),ToetNoasTeki (2018, De Opex) en de Westerlingen (2020, Westerkwartier). Elke film vertelt een verhaal gebaseerd op échte gebeurtenissen uit de wijk, de ploeg acteurs bestaat uit buurtbewoners en de film wordt gedraaid in de wijk. Dit jaar start kleinVerhaal, in samenwerking met regisseur en filmaker Nicolas Daenens, met het project “Het Hazegras”.

 

Het Hazegras is één van de oudste wijken van Oostende. De haven, het station, de kazerne, de vele cafés, de danszalen, de prostitutiebuurt en de hotels lagen aan de basis van de broeierige sfeer in deze wijk. De wijk maakte doorheen haar geschiedenis al vele veranderingen mee en groeit vandaag uit tot een exclusieve plek aan de haven van Oostende.

 

De voormalige “bistro des Belges” wordt vanaf april de vaste atelierruimte voor dit project van kleinVerhaal. We organiseren er ontmoetingen met buurtbewoners, verzamelen er verhalen en organiseren er filmateliers en repetities.

Foto's laden...
MEER INFO
kleinVerhaal
Veerle Hasselmans | +32 486 42 79 84
veerle@kleinverhaal.be