De Avonden

culinaire en culturele soirees

2017, 2018 > Oostende

Vanaf 2017 nodigen we collega sociaal-artistieke organisaties uit om hun werk te presenteren in het kleinVerhaal atelier of op Oostendse podia. Deze producties presenteren we onder de naam: "de Avonden van kleinVerhaal".

 

Op zo'n avond is iedere Oostendenaar welkom: deelnemers, vrijwilligers, kunstenaars, vrienden of supporters... We nodigen ook telkens een gastkok uit die een culinaire maaltijd bereidt voor een vijftigtal gasten en starten zo de avond met een lekker en gezellig diner.

 

De Avonden in 2017

 

Film 'Somer' van Victoria Deluxe op 15 april om 18.30u in het atelier van kleinVerhaal

Concert 'De Karavaan' van Madam Fortuna 27 mei 18.30u in het atelier van kleinVerhaal

Familiepark op Theater Aan Zee op 29 juli in het Oostendse Leopoldpark

'De Driestuiversopera' van Tutti Fratelli op 29 september in cc De Grote Post

'Ramallah Sessions' van City's Song op 15 oktober in het atelier van kleinVerhaal

'Gayle/Barcella/Cabras trio' op 29 november in het atelier van kleinVerhaal

'Des Vaders' van Compagnie Tartaren op 8 december in cc De Grote Post

Laat hier je appreciatie over dit project na!

Trees weyn, 12.10.2017
Trees weyn, 12.10.2017

Hans Dewitte | 0476 71 11 39
hans@kleinverhaal.be
Foto's laden...
16.03.2018
Receptie De Avonden

Voor De Avonden van kleinVerhaal inviteren we tegendraadse en gëngageerde muziek- film en theaterproducties naar de Oostendse podia. Zowel collega sociaal-artistieke organisaties, aanstormend muzikaal talent of underground cinema kunnen tijdens de Avonden een plek vinden en getoond worden aan een breed publiek. De Avonden starten telkens met een heerlijk diner ism FMDO.

 

We stellen het programma van 2018 op 16 maart om 20u aan u voor in het Atelier van kleinVerhaal.

Project pagina: De Avonden 2018
16.11.2017
De Avonden van kleinVerhaal met Gayle/Barcella/Cabras trio !

Op 29 november om 20u ontvangen we het Charles Gayle trio in onze living! Meld je aan via hans@kleinverhaal.be als je erbij wil zijn. Plaatsen beperkt!

 

Charles Gayle is een icoon van de Amerikaanse free jazz. De 77-jarige saxofonist en pianist speelde 20 jaar als dakloze in de straten en metrostations van New York, waar hij zijn bezeten en spirituele muziek bleef perfectioneren voor een vluchtig publiek van voorbijgangers.

 

Pas in 1988 kreeg Gayle erkenning en begon hij aan een lange reeks cd's met onder meer Henry Rollins en Cecil Taylor. Sinds het verschijnen van zijn meesterwerk Touchin' On Trane (FMP, 1991) met bassist William Parker en drummer Rashied Ali plaatsen critici en fans hem in het rijtje van Archie Shepp en Albert Ayler. Dit voorjaar verscheen het album 'live in Belgium' met drummer Giovanni Barcella (Moker, BackBack, TOSO) en bassist Manolo Cabras (Manolo Cabras quartet, Erik Vermeulen trio).

20.09.2017
De Avonden presenteert 'The City's Song'

ijfde editie van De Avonden van kleinVerhaal !

 

Twee muzikanten uit Gent, een documentairemaker en een fotograaf vertrekken naar Palestina en brengen een lied mee als geschenk. In Ramallah ontmoeten ze singer-songwriters en muzikanten. Samen maken ze een actueel muzikaal en visueel portret van de stad. The City's Song gaat op zoek naar de contrasten tussen de poëtische realiteit van de dichter en de naakte realiteit van de documentarist. Ze zet samenwerking en uitwisseling op poten en brengt een journalistiek met muziek als taal en beeld als drager.

 

Voor deze episode van The City's Song trok muzikant en intitiatiefnemer Thomas Noël naar Ramallah, samen met violist Wouter Vandenabeele, filmmaker Jonatan Lyssens en fotograaf Sammy Van Cauteren. Ze ontmoetten er muzikanten, dichters en kunstenaars en dompelden zich intens onder in de stad. Ze wisselden muziek uit, speelden sessies met lokale muzikanten en componeerden op het ritme van de stad. Tegelijkertijd werd het proces gedocumenteerd en maakten de videast en de fotograaf hun eigen 'song' over de stad. Het resultaat van dit traject is een uniek filmisch concert van het Belgo-Palestijns ensemble.

 

Diner en voorstelling: 2,5 euro
Tickets via hans@kleinverhaal.be

 

Een productie van Frontiera vzw i.s.m. Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen, Vlaamse Gemeenschap, Eye on Palestine, Broederlijk Delen, I.C. De Centrale

20.09.2017
Expo The Ramallah Sessions

Eerder kon u in het atelier van kleinVerhaal al genieten van het concert van The City's Song tijdens de Avonden van kleinVerhaal, nu presenteren we u in ons atelier de expo. Opening op vrijdag 20 oktober tussen 18 u en 20.30u. Welkom!

 

The City's Song gaat op zoek naar de contrasten tussen de poëtische realiteit van de dichter en de naakte realiteit van de documentarist. Ze zet samenwerking en uitwisseling op poten en brengt een een bijna journalistiek verhaal, met muziek als taal en beeld als drager. Eerder al werd Mexico-City aangedaan en ook in Gent werden sessies opgenomen. Het resultaat van die zoektocht mond uit in een aantal authentieke opnamesessies en concerten, een fototentoonstelling en een documentaire film.

 

Voor deze episode van The City's Song trok muzikant en intitiatiefnemer Thomas Noël naar Ramallah samen met violist Wouter Vandenabeele, filmmaker Jonatan Lyssens en fotograaf Sammy Van Cauteren. Ze ontmoetten er muzikanten, dichters en kunstenaars en dompelden zich intens onder in de stad. Ze wisselden muziek uit, speelden sessies met lokale muzikanten en componeerden op het ritme van de stad. Tegelijkertijd werd het proces gedocumenteerd en maakten de videast en de fotograaf hun eigen 'song' over de stad.

06.09.2017
De Avonden met Tutti Fratelli en de Tartaren !

We nodigen collega sociaal-artistieke collega's Tutti Fratelli en de Tartaren voor de Avonden van kleinVerhaal met respectievelijk 'De Driestuiversopera' en 'Des Vaders'.

 

Voor info & tickets contacteer hans@kleinverhaal.be

 

 

05.05.2017
2de editie de Avonden met De Karavaan te gast !

Op 27 mei hebben we de Antwerpse delegatie van De Karavaan van sociaalartistieke collega's  Madam Fortuna te gast in ons atelier. De Karavaan is een bijzonder intercultureel muziekproject dat focust op de samenwerking met de Romagemeenschap. Muzikanten met verschillende culturele achtergronden komen bijeen voor een unieke en intense samenwerking en de creatie van een nieuwe, grenzeloze muziekstijl, een spannende en aanstekelijke cross-over van balkan, gipsy, jazz, folk en funk.

 

Verschillende nationaliteiten zijn in De Karavaan vertegenwoordigd: Serviërs, Macedoniërs en Belgen geven het beste van zichzelf. Bestaande nummers uit de rijke muziekgeschiedenis van de Roma worden door improvisaties verrijkt met de muzikale invloeden uit de andere culturen. Zo ontstaat een geheel nieuw repertoire. Dit jaar werkt De Karavaan met het thema 'Lente/Jeugd'. Het daarbij horende motto 'alles kan, alles nieuw' komt alvast prachtig tot uiting in het opwindende 'Gas Gas'. Een nummer over ronkende motoren, the smell of gasoline en turboseason! 'Step on it baby, gas gas!'. Het belooft dus weer een knallende editie te worden.

 

We starten de avond om 18u met een hartige goulash en om 20u steken de muzikanten van De Karavaan van wal. Gegarandeerd een vurige avond !

 

Inkomprijs 2,5 euro, inschrijven via hans@kleinverhaal.be

 

De Karavaan is tevens een interstedelijk project. Naast Antwerpen repeteert er ook een groep in Gent (Bij' De Vieze Gasten). Iedere maand komen de stedelijke groepen samen om verder te bouwen aan hun eigenzinnige sound. De Karavaan wordt mede mogelijk gemaakt door: Stad Antwerpen, Vlaamse Gemeenschap, Opre Roma, Fonds Koningin Mathilde, beheerd door Koning Boudewijnstichting, Rataplan, Madam Fortuna, Bij' De Vieze Gasten, Romawerking van Atlas, integratie & inburgering Antwerpen en Erasmus + Europa.