De Avonden 2019

Atelier kleinVerhaal + diverse locaties in Oostende

De Avonden van kleinVerhaal ofwel onze beruchte culinaire en culturele luxe soirées. Warme avonden met een heel erg bont publiek, machtige voorstellingen en heerlijk eerlijk eten.

 

Een gedreven groep kleinVerhaal vrijwilligers vormen samen de Avonden-programmatieploeg en ploetert zich ieder jaar door een rijk gevulde catalogus van geëngageerd artistiek werk. Weken van wikken, wegen en discussiëren resulteerden in een gevarieerd en eigenwijs programma voor de Avonden in 2019.

 

Op het programma in 2019: een onvergetelijke Bal Populair en Café Confituur voor Chambres d'O, Marokkaanse stand-up comedy, picknick in het Theater Aan Zee familiepark, muziektheater van Madam Fortuna, een geschifte kortfilm en een heel wild muziekensemble !

 

De Avonden van kleinVerhaal gaan door in ons atelier of één van de Oostendse partners. De verenigingen van FMDO zorgen telkens voor een heerlijke maaltijd.

 

I /26.01.2019 / Café Confituur met Thomas Noël en Yves Meerschaert & Bal Populaire met DJ Jan Ducheyne / meetingpoint Chambres dÓ

II /01.03.2019 / Eros en Thanatos, muziektheater, Madam Fortuna, zaal Vuurtoren Oostende

III /17.05.2019 / Downside Up kortfilm (Peter Hesquiere) en Wild Classical Music Ensemble / O.666 / Hendrik Baelskaai 27

IV / augustus 2019 / Theater Aan Zee familiepark pick-nick / Leopoldpark Oostende

V / 27.09.2019 / Schaap van Vlaanderen standup comedy / O.666 site / Hendrik Baelskaai 27

VI / 15.11.2019 / "Wat hebben we verdiend vandaag" / docu van Victoria Deluxe /

 

Reserveren voor de Avonden doe je via deavonden@kleinverhaal.be .

 

Laat hier je appreciatie over dit project na!

Wics Rombouts-Anne Calmeyn, 15.03.2019

deavonden@kleinverhaal.be
Foto's laden...
25.10.2019
De Avonden pt VI

De zesde en laatste Avond van kleinVerhaal van 2019. In de schitterende setting van 'De Lange Schuur' krijgt u om 18u levende verse boerenkost voorgeschoteld (ook voor de vergis natuurlijk!) en om 20u programmeren we de docu 'Wat hebben we verdiend vandaag' van partners in crime Victoria Deluxe Vzw ! Schrijf je in via deavonden@kleinverhaal.be

 

"Het is een hard leven dat wij hebben, maar wel een mooi leven. Niemand weet hoe het over twintig jaar zal zijn, dus ge moet het pakken zoals het komt." Delfien Vereecken

 

Filmmaker Brecht Vanhoenacker volgde anderhalf jaar lang werk en leven op zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven. De landbouwers vertellen in 'Wat hebben we verdiend vandaag?' over de hindernissen en vragen waar zij elke dag mee geconfronteerd worden en nemen de tijd om uit te leggen waarom ze met hart en ziel voor hun stiel gekozen hebben en blijven kiezen.

19.07.2019
Familiepicknick op TAZ !

kleinVerhaal en FMDO slaan de handen in elkaar voor een niet te missen potluck familiepicknick in het Theater Aan Zee familiepark. Bij een potluck brengt iedereen iets om te eten mee om te delen met de andere aanwezigen. Bedoeling is dat je wat meer meebrengt dan voor het aantal mensen in jouw gezelschap. Zo ontstaat een rijk gevuld en gevarieerd picknickdeken en met een beetje 'luck' is er iets voor ieders goesting. Na de picknick kan je met de ganse familie in het park terecht voor leuke voorstellingen en workshops.

 

Zin om mee te doen, schrijf je dan in via deavonden@kleinverhaal.be of bo@fmdo.be

 

28.02.2019
De Avonden pt II met Madam Fortuna

"De Avonden van kleinVerhaal" met de tweede editie van 2019. In het najaar 2018 organiseerde Madam Fortuna het intercultureel muziekproject 'Eros en de dood'. Een 17-koppige ploeg van muzikanten en spelers resideerden op een afgelegen plek. Ze repeteerden er onder begeleiding van Wouter Vandenabeele en Luk Nys omtrent het thema 'Eros (levensdrift) en Thanatos (doodsdrift)'. De groep is samengesteld uit muzikanten en spelers met West-Europese, Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse, Arabische en Roma roots. Verwacht je aan een intense avond, opzwepend en ontroerend tegelijk!

 

We verwelkomen u allen om 18u in zaal de Vuurtoren (Thomas Van Loostraat 32) voor een diep bord levende verse vissoep verzorgd door Ariana Belgium. Daarna laten we ons onderdompelen in MadamFortuna Vzw "Eros & Thanatos".

 

Inschrijven kan per mail op deavonden@kleinverhaal.be
Kostprijs: €2,5