KLIEK ARTISTIEK

subcultuur in beeld

2015 - 2016 > Oostende: Vjoc De Kim, Velodroom, Atelier kleinVerhaal

Schilder, geluids- en videomaker Diederick Nuyttens is artist in residence in vjoc De Kim. Twee jaar lang neemt hij de Oostendse jongeren mee in zijn kielzog. Gewapend met video- en fotocamera's, stencils, geluidsapparatuur trekken de jongeren een spoor door Oostende en claimen de jongeren artguerilla-gewijs hun stad. Met Kliek Artistiek maken we de verschillende culturen en subculturen waar jongeren zich in bewegen zichtbaar voor het brede publiek via artistieke acties.

 

In dit kader kampeerden jeugdhuis De Kim en sociaal-artistieke organisatie kleinVerhaal in de zomer van 2015 op de Oostendse Velodroom. Onder de noemer Kliek Artistiek werden de 'Urban Days' op gang getrapt en vervoegden de Oostendse jeugddienst, jeugdhuis Ohk en Kamp Noord de rangen. Elk gaven ze hun eigen invulling en ondersteuning aan deze tijdelijke uitvalsbasis. Samen met kunstenaar Diederick Nuyttens werd een stukje van de Velodroom ingericht met een caravanbar, een gezellig zomerterrasje en een mobiele filmmontagestudio. Op het programma: optredens, zeefdruk- en grafitti-ateliers, Bowlfest, BBQ, foto- en filmsessies en een urban slothappening. Kliek Artistiek werd deel van het Velodroom decor en leerde de jongeren en de ougedienden die er rondhangen van nabij kennen. Samen met hen werd de biotoop van dit unieke stukje Oostende in beeld gebracht via foto, film en zeefdruk. Al dit materiaal werd tenslotte in een expo verzameld en opengesteld voor publiek.

 

In 2016 gaan we met Kliek Artistiek aan de slag met een team van jonge reporters en videomakers die hun stad op eigenzinnige wijze in beeld zetten. Daarnaast starten we een groep op die 'poetry slammers' verenigt. Ze komen op regelmatige basis samen en werken onder begeleiding van professionals aan hun skills om in de laatste fase performances te organiseren in de publieke ruimte. Tenslotte werkt Kliek Artistiek aan de verbouwing van een zeecontainer die in de zomer van 2016 op de Velodroom als multifunctionele uitvalsbasis zal functioneren met bar, werk- en exporuimte.

 

 

Kliek Artistiek is een productie van vjoc De Kim en kleinVerhaal met steun van de Vlaamse Overheid en de dienst Welzijn van de provincie West-Vlaanderen.

Laat hier je appreciatie over dit project na!


0473 34 16 32
dieter@kleinverhaal.be
Foto's laden...
24.06.2016
Kliek Artistiek op de Velodroom !

Vanaf 3 juli slaat vjoc De Kim haar tenten opnieuw op op de Oostendse velodroom, dé hangplek bij uitstek voor de Oostendse jongeren, voor de beruchte Urban Days. kleinVerhaal organiseert samen met videomaker Diederick Nuyttens ter plaatse een wekelijks videolab waar we een 'Velodroom Feuilleton' draaien.

 

vjoc De Kim inviteerde verschillende partners en stelde samen met hen een programma samen boordevol ateliers, muziek en vooral gezellige zomermiddagen en -avonden. Het volledige programma vind je hier.

 

En op de Urban Days facebook pagina volg je alle bewegingen op de voet!

 

09.10.2015
Velodroom movie online !

De film van Diederick Nuyttens over de zomer van Kliek Artistiek (kleinVerhaal - vjoc De Kim - jh OHK) op de zomerse Velodroom staat hier online. Enjoy!

11.03.2015
URBAN PINGPONG 4 april Elysee

Op 4 april is de ondergrondse Elysee het strijdtoneel voor het URBAN PINGPONG TOURNAMENT, een initatie van vjoc De Kim en kunstenaar in residentie Diederick Nuyttens. Jongeren stappen in de ring en nemen het elkaar op gewapend met de pingpong palet. Music and Good Vibes provided by Ozi One ! Kunstenaar Diederick Nuyttens en zijn KIMMIK filmcrew brengen het event in beeld. Watch out for every step u take, every move u make.

 

gratis!

 

4 april

14u tot 18u

Elysée

Christinastraat 18g

8400 Oostende

 

06.03.2015
Filmatelier in VJOC De Kim

Videomaker Diedeick Nuyttens leert je de knepen van het camerawerk en de basis van het filmmaken. Niet te missen! Ofwel: cut-Paste-Watch-Return-Chill met een flinke geut Do It Yourself attitude.

 

zaterdag 14 maart om 14u

Gratis in jeugdhuis de Kim.

Langestraat 44a.