K O E S T

De Oostendse muzikant Yannick Dumarey (basgitaar) recycleerde de VHS amateurbeelden die zijn vader tijdens zijn werk op zee draaide. Als een soort van herbeleven van een tijd waarin zijn vader weinig aanwezig was maakte hij met dit gigantisch archief een visuele partituur.

 

Samen met Marc De Maeseneer (baritonsax) liet hij zich dirigeren door de woelige videobeelden en de brommende klanken van de scheepsmotoren en componeerde hij er een beklijvende soundtrack bij, van onguur en woest tot zacht deinend.

 

De twee muzikanten ontwikkelden deze voorstelling in de kleinVerhaal studio in O.666, op de Oostendse oosteroever. Vanuit de studio hadden ze zicht op de kade waar Yannick een groot deel van zijn jeugd doorbracht en waar zijn vader aan- en afmeerde met sleepboot 'De Zeehond'.

 

De voorstelling ging in première op woe 7 augustus (om 19u en 21u) en op vrij 9 augustus (om 19u en 21u) in onze studio in O.666, Hendrik Baelskaai 27, 8400 Oostende. In 2020 reist de voostelling verder.

 

Houd website en facebook in de gaten voor nieuwe data !

Laat hier je appreciatie over dit project na!

thomas, 05.11.2019
Georges Lambrecht, 28.07.2019

Dieter Debruyne | +32 473 34 16 32
dieter@kleinverhaal.be
Foto's laden...
11.03.2020
K O E S T in Navigo museum Koksijde ! (geannuleerd)

We spelen onze voorstelling K O E S T in het fijne NAVIGO museum in Koksijde op 23 april om 20u.

€ 7 per persoon, museumbezoek op een later tijdstip inbegrepen.

 

De plaatsen zijn beperkt, reserveer dus vooraf je stoel, dat kan via 058 51 24 68 of onthaal@navigomuseum.be.

 

NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum

Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke

06.12.2019
Chambres d'O met oa K O E S T !

Met Chambres d'O staat op 25 en 26 januari 2020 in maar liefst 44 Oostendse huiskamers met dans, muziek, literatuur, comedy en theater ongetwijfeld voor iedereen iets op het programma! Een samenwerking tussen Theater Aan Zee, kleinVerhaal, KAAP, MU.Zee en cc De Grote Post ism Kunstacademie aan Zee en Conservatorium aan Zee. Het volledige programma vind je hier.

 

Om de keuze wat te vergemakkelijken geven we bij deze wat tips mee!  Met K O E S T wordt u op sleeptouw genomen door muzikanten Yannick Dumarey (bas) en Marc De Maeseneer (sax). Ze spelen een donderende en beklijvende live soundtrack bij VHS-beelden die door de vader van Yannick op de Noordzee werden gefilmd. Voor al die willen te kaap'ren varen! Verder te gast met fonkelnieuwe, vreemde en soms macabere liedjes: Thomas Werbrouck en Eline Adam, samen het muzikale rariteitenkabinet KRANKLAND (u kent ze nog van TOSO en Danse Massacre). Lady Blaxx, een stem als een klok, belooft op haar beurt de living van O.666 in lichterlaaie te zetten met een dosis onweerstaanbare groovy soul. Zozan Hoshi, Tina Fux en Yamen Martini laten met 'We may have come...' daarentegen alle ballast vallen en zoeken via een intieme muzikale en poëtische voorstelling de ontmoeting het publiek op.

 

Tenslotte willen we u nog met zijn allen inviteren op zaterdagavond voor het gratis zang- en dansfeest op het mooie Chambres d'O meetingpoint (Ieperstraat 35). We trappen af met een Café Chantant waarbij Thomas Noël, Yves Meerschaert en Yamen Martini in een ongeziene ambiance een keurschare aan lokale zangtalenten live zullen begeleiden en gaan naadloos over in Le Grand Bal Populaire! De taferelen die zich daar zullen ontrollen vloeken vast en zeker met uw goede voornemens van 2020.

Project pagina: Chambres d'O 2019
11.06.2019
K O E S T voorstellingen in O.666

We presenteren met K O E S T een donderende voorstelling over vaders, vissers en alle aanverwante zielen die u diep koestert. Yannick Dumarey (bas) en Marc De Maeseneer (baritonsax) componeerden een luide en beklijvende soundtrack voor de oude vhs beelden die de vander van Yannick maakte op zee. Niet te missen, alle hens aan dek please. De voorstellingen gaan door op 7 en 9 augustus telkens om 19u en om 21u in onze studio in O.666.

 

reserveren via dieter@kleinverhaal.be