MUZINE IV

Atelier kleinVerhaal, Muzine Studio

Met MUZINE nodigen we jonge muzikanten, bands of ensembles uit in onze muziekwerkplek. Enerzijds brengt MUZINE muzikanten van allerlei achtergronden, genres en (sub-)culturen samen om te jammen en ideeën uit te wisselen, anderzijds kunnen jonge muzikanten in MUZINE terecht voor coaching op maat en feedback over hun repertoire. Hiermee duikt kleinVerhaal in het gat tussen muziek maken thuis op de kamer of in het repetitielokaal van het jeugdhuis en het opnemen van een afgewerkt repertoire in een "professionele" studio. De coaches van MUZINE zijn de gerenomeerde muzikanten en producers Jan Daelman, Thijs Troch, James De Graef en Yamen Martini. Zij zorgen er op een laagdrempelige manier voor (door zelf mee te spelen bvb) dat de deelnemers hun artistieke grenzen verleggen, nieuwe dingen uitproberen en hun skills aanscherpen.

 

Van iedere sessie worden geluidsopnames gemaakt, een selectie hiervan wordt ge-edit en afgemixt. Deze resultaten komen vervolgens terecht op de MUZINE soundcloud dat fungeert als digitaal geluidsarchief. Daarnaast breiden muzikanten via deelname aan de MUZINE sessies ook hun netwerk uit waardoor ze vlotter hun weg vinden naar de lokale en regionale podia. Zelf loodsen we MUZINE deelnemers binnen op de podia van Chambres D'O, School's Out, Theater Aan Zee en tijdens de zomer op de Velodroom in kader van de zomerwerking die er wordt opgezet ism het jeugdwerkoverleg.

 

Met MUZINE heeft kleinVerhaal de ambitie uit te groeien tot een participatieve muziekwerkplek als onderdeel van de O.666 site op de Oostendse oosteroever met een eigen studioruimte, muzieklabel en een online radiokanaal (podcast) met een focus op muziekprojecten en muzikanten die geen plaats vinden in het huidige muzieklandschap. Muziek van jonge, beginnende of kwetsbare muzikanten en 'outsiders' in de meest brede zin van het woord. MUZINE wil uitgroeien tot een muziekplaats waar ruimte gecreërd wordt voor proces, experiment en ontmoeting.

 

In 2019 verscheen een "MUZINE Compilatie Vol. I", een best of van drie edities MUZINE.

Laat hier je appreciatie over dit project na!

Mail naar info@kleinverhaal.be


Michiel De Baets | +32 487 92 68 09
michiel@kleinverhaal.be
Foto's laden...
21.07.2019
Jam op de Velodroom

kleinVerhaal, Jeugdhuis Ohk en Jeugdhuis de Korre slaan de handen in elkaar en organiseren op 25 juli van 20u tot 22u samen een JAM op de Vélodroom ! Neem je gitaar, trompet of zingende zaag ter hand en kom meedoen! Iedereen welkom, beginners én gevorderden. Trompettist Yamen Martini leidt alles in goede banen.

20.03.2019
11 mei Caoutchouc Cellulaire !

Hear hear! Dik en vet in de agenda: 11 mei in O.666! Over schoonheid en verval in klank en beeld! Met zeker en vast niemand minder dan Karen Willems vs Jürgen De Blonde, Mauro Pawlowski vs Giovanni Barcella (Backback)en de Oostendse synth psychedelica van die Rakete! Kunstacademie aan Zee zorgt voor de visuals in en rond het gebouw, tussen de performances draait dj Coconuts groovend door en eindigen doen we in compleet vervallen schoonheid met een free jam olv MUZINE boys Thijs Troch en Jan Daelman. Alleen voor durvers op een instrument!


Caoutchouc Cellulaire, een initiatief van kleinVerhaal, Kunstacademie aan Zee, Pieter Nolf en Lodewijck Jonckheere