Terra Incognita

onverkend onderzoeksgebied

15.10.2011 - 27.11.2011 > Het Ware Heem

Ofwel een nieuwe blik op verkend terrein, een verkennende blik op nieuw terrein.

 

Het OCMW Waregem verhuisde naar een nagelnieuw gebouw, een eigentijdse architectuur gedefinieerd door strakke lijnen en landschapsbureaus. Kortom een nieuwe wind door gebouw en werking. Dit heeft niet enkel een impact op het personeel maar tevens op het cliënteel. De verhuis maakt bovendien deel uit van een groter plan, de site "Waregem Zuid" wordt in de komende jaren heraangelegd: voetbalstadion, jeugdcentrum, openbare bibliotheek, parkeergarage, publiek domein... krijgen een complete hertekening.

 

Het OCMW beet dus de spits af en nam zijn intrek in de nieuwe ruimtes. Die verhuis was aanleiding tot het oprichten van een tijdelijke fotoclub waarin een twintigtal enthousiaste deelnemers vanaf half oktober aan de slag gingen. Tijdens de ateliersessies worden deelnemers ondergedompeld in het medium fotografie. Technieken, visie en skills worden verbreed, gekend en ongekend terrein verkend en voor het oog van de lens onderzocht.

 

Bart Gabriel, met roots in Waregem, begeleidde dit ganse proces en was artistiek eindverantwoordelijke. Als kunstenaar/fotograaf is hij reeds geruime tijd vertrouwd met de sociaal-artistieke praktijk. Samen met de deelnemers verzamelt hij doorheen dit traject een selectie aan foto's. In functie van de eindpresentatie zocht hij in overleg met de fotografen naar een vorm die dit werk krachtig presenteert. Het werk kreeg een permanente plek binnen het nieuwe OCMW gebouw.

 

Terra Incognita is een samenwerking tussen OCMW Waregem en kleinVerhaal vzw

Laat hier je appreciatie over dit project na!

Claudine, 06.03.2012
Mail naar info@kleinverhaal.be
Foto's laden...
www.lavomatik.be
16.02.2012
Expo Terra Incognita cc De Schakel

kleinVerhaal richtte eind vorig jaar samen met fotograaf Bart Gabriel een tijdelijke fotoclub op met het cliënteel van het OCMW Waregem. Rode draad doorheen de ateliersessies: de sloop van het oude gebouw en de intrek in het nieuwe gebouw. Het project kreeg de naam Terra Incognita: onverkend onderzoeksgebied. Een verkennende blik op nieuw terrein, een nieuwe blik op verkend terrein.

 

Het resultaat van de workshops kreeg een permanente plek in de nieuwe OCMW gebouwen, maar is vanaf volgende week zaterdag tijdelijk te bewonderen in cc De Schakel in Waregem.

 

De expo loopt van 22 tem 27 februari, telkens van 10u tot 12u en van 14u tot 17u.

Op 23 februari bent u vanaf 16u welkom op de fototentoonstelling voor een hapje en een drankje!